Големи неприятности за собствениците на TikTok. Китайската социална мрежа TikTok получи

...
Големи неприятности за собствениците на TikTok. Китайската социална мрежа TikTok получи
Коментари Харесай

ЕС глоби Тик Ток с рекордните 345 милиона евро заради опасност за децата

Големи неприятности за притежателите на TikTok. 

Китайската обществена мрежа TikTok получи санкция от 345 млн. EUR в Европейски Съюз за нарушение на законите за сигурността на персоналните данни на малолетни, оповестиха от службата на ирландския комисар по отбрана на данните.

„ Фактът, че настройките по дифолт за частен профил го направиха обществен, сътвори няколко евентуални риска за деца под 13-годишна възраст, които имат достъп до платформата “, се показва в решението.

Службата на комисаря също по този начин уточни, че приложението TikTok предизвиква потребителите да избират по-малко ограничаващи настройки за дискретност, когато се записват и качват видеоклипове. Беше очебийно, че това е направено благодарение на така наречен „ тъмни шаблони “ - характерности на интерфейса и работата на приложението, които улесняват потребителя да подхваща дейности, които са в несъгласие с неговите ползи, написа обстоятелства.бг.

Става дума за нарушавания, установени в интервала от 31 юли 2020 година до 31 декември 2020 година Представители на TikTok не са съгласни с решението на регулатора и размера на санкцията, като показаха, че изброените нарушавания са били отстранени преди началото на следствието през септември 2021 година

Ирландският комисар по отбрана на данните работи според Общия правилник за отбрана на данните, който влезе в действие в Европейски Съюз през 2018 година Той разрешава на регулатора да глобява нарушителите до 4% от световните им доходи. Функциите на паневропейския регулатор бяха предоставени на ирландската конструкция заради обстоятелството, че европейските представителства на множеството огромни софтуерни компании се намират в Дъблин заради данъчните преференции, предоставени им от Ирландия.

Преди това управлението на Европейския съюз лиши чиновниците на Европейската комисия, Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент от правото да конфигурират TikTok на публични устройства. Властите в няколко страни, в това число Белгия, Обединеното кралство, Канада, Холандия, Нова Зеландия и Чешката република, също не разрешават на държавни чиновници да имат приложението на телефоните на компанията. Според американския ефирен канал CNN управляващите допълнително от половината американски щати са забранили отчасти или изцяло потреблението на TikTok на бизнес устройства заради опасения, че данните на техните притежатели могат да бъдат разполагаем на Пекин. Според американските разследващи организации китайската обществена мрежа съставлява опасност за националната сигурност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР